25 Mart 2008 Salı

Müslili şekerlemeler ve kısa bir ara...


Bu tarifi özellikle çikolata canavarı dostlarıma şiddetle tavsiye ediyorum, hem yapımı kolay hem de inanılmaz lezzetli. Hadi 1 tane yiyeyim tadına bakayım başka yemem gibi bişey yok bu şekerlemede, leblebi gibi devamı geliyor...Hiç bitmesin istiyorsunuz:) Biz çok sevdik, deneyin pişman olmayacaksınız...Tarif Dr. Oetker'den...

Malzemeler:
80 gr. bitter çikolata
80 gr. sütlü çikolata
1 pkt. vanilya
10 gr. margarin
1 su bardağı (100 gr.) kırılmış ceviz
1 su bardağı (40 gr.) hindistan cevizi rendesi
1,5 su bardağı Dr. Oetker Vitalis çikolatalı Crunchy Müsli (125 gr.)
Hazırlanışı:

Bitter çikolata, sütlü çikolata, vanilya ve margarini bir kaba alarak benmari usulü eritin. Ocaktan alıp bekletmeden ceviz, hindistan cevizi ve müsliyi ekleyin, iyice karıştırın. 10 dak. bekletip tekrar karıştırın ve karışımdan 1-2 tatlı kaşığı alıp pişirme kağıdı üzerine koyun. (Ben minik muffin kalıplarına koydum). üzerini düzeltmeden buzdolabına koyup 1 saat bekletin. üzerine arzuya göre hindistan cevizi serperek servis yapın.
Bitti bile, afiyetle yiyin...
Benden bugünlük bu kadar duruma göre belki 1-2 gün giremem siteme, çünkü yarın teyzem çok önemli bir kalp ameliyatına giriyor. 4 damarı değişecek ve kalp kapakçığı onarılabilecek durumdaysa onarılacak, değilse değişecek... Umarım çok çok iyi geçer, açıkçası ailece tedirginiz çünkü ben babamı böyle bir ameliyat sonrasında kaybettim...Ve her ne kadar aile bireyleri birbirlerine belli etmeselerde, herkes çok umutlu görünsede hepimiz içten içe korkuyoruz. İnşallah teyzemde ve bütün ameliyat olacaklar ve olanlar sağlıkla taburcu olurlar...

Sevgiyle kalın ve dualarınızı esirgemeyin lütfen...

23 Mart 2008 Pazar

Badem ezmeli ve bademli mermer kek (Marmorkuchen mit Marzipan und Mandeln)

Geçenlerde annemin günü vardı, ne yapsam ne etsem derken evdeki marzipanları değerlendirebileceğim bişeyler yapmak istedim...Ve eski kitaplardan tarif ararken bir arkadaşımın geçenlerde hediye ettiği kitap geldi aklıma, muhakkak dedim marzipanlı tarif vardır ve yanılmamışım. Kitabın adı:"Köstlich Backen für alle Gelegenheiten"...Inanılmaz güzel tarifler var...neyse daha fazla uzatmayayım hemen tarife geçeyim...

Malzemeler:

200 gr. badem ezmesi
200 gr. tereyağı
6 yumurta sarısı
125 gr. toz şeker
2 pkt vanilya (premium)
3-4 damla badem aroması
6 yumurta beyazı
1 tutam tuz
150 gr. un
80 gr. nişasta
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
40 gr. badem
2 yemek kaşığı damla çikolata
2-3 yemek kaşığı kakao
3-4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1-2 yemek kaşığı badem likörü (ben kullanmadım)

Hazırlanışı: Badem ezmesini rendeleyin. Tereyağını mixerle çırpıp teker teker yumurta sarılarını ve şekerin 3'te 1'ini ekleyin.Vanilya, badem aroması ve rendelediğiniz badem ezmesini de ekleyerek şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.

Yumurta beyazını tuz ile bembeyaz köpük haline gelene kadar çırpıp, şekerin geri kalanını ekleyin ve demin hazırladığınız karışıma katın. Tekrardan çırpıp bütünleşmesini sağlayın.

Un, nişasta ve kabartma tozunu elekten geçirin bademlerle beraber demin hazırladığınız karışıma ekleyin.

Hamurun 3'te 1'ini ayırın. Başka bir kapta kakao, pudra şekeri, süt ve badem likörü (ben aromasını kullandım) iyice bütünleşene kadar karıştırıp ayırdığınız hamura ekleyin ve karıştırarak bütünleşmesini sağlayın.

Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Badem ezmeli hamurun yarısını 1. kat olarak kalıba dökün, 2 katına kakaolu hamuru dökün ve 3. katı içinde geri kalan hamuru damla çikolata ile karıştırarak kalıba dökün. Çatalla hamurların hafif birbirine karışmasını ve mermer görüntüsü oluşturmasını sağlayın. 180 derecedeki fırında 70 dak. pişirin.
Ben şimdiye kadar Marmorkuchen'in bir çok versiyonu biraz daha farklı malzemelerle denedim, badem ezmelisini ilk defa yaptım. Lezzeti güzel, ama 1 gece beklemesini tavsiye ederim. Aroma daha güzel ortaya çıkıyor.

Afiyet olsun:)

22 Mart 2008 Cumartesi

Kelebek Kurabiyeler, sürprizler, yeni arkadaşlıklar...

Bahar geliyor, havalar çok güzel gidiyor ve bugün güne çok güzel bir sürprizle uyandım...Sabah saat 07:00 de Azra ilk defa erkenden uyandı...Ve tabii hemen beni de uyandırdı: "Anne kalk kalk sabah oldu", ama o kadar uykum vardı ki bir türlü ayılamadım. 1 saat yarı uyur yarı uyanır bir halde debelenirken telefonumun çalmasıyla iyice uyandım...Yıllardır görmediğim ve çok çok sevdiğim kuzenim Istanbul'a gelmişti ve bizi de ziyaret etmek istiyordu...Nasıl sevindim anlatamam, hemen kalktım ve çay'ı koyduktan sonra onu karşılamaya çıktım...O an'ı görmeliydiniz, öpmeye ve sarılmaya doyamadım...nasıl özlemişim seni...Gerçi artık teknolojinin hızlı ilerleyişi ve bize msn'i kazandırması dolayısıyla her saniye dünyanın bir ucundakiyle görüşebiliyoruz ama canlı canlı karşında görüp dokunmak elbette herşeyden öte...

Güzel bir kahvaltı sofrası eşliğinde edilen uzun ve derin sohbetler benim için o an herşeye değerdi...Iyi ki varsın, iyi ki geldin...Seni çok özlemişim....

Evet gelelim başka bir konuya...Kısa bir süre önce iş vesilesiyle bir "şirine"yle tanıştım. Üzerinde çalıştığımız işin bitimine kadar sürekli telefonlaştık, msn de konuştuk ve sanki birbirimizi yıllardan beri tanıyormuşuz gibi çabucak kaynaştık...Tabii bu görüşmeler sırasında hiç yüzyüze gelememiştik...Tabii işle ilgili konuşurken arada birbirimizi de tanımamıza yarayan ufak tefek sohbetlerimiz de oldu, iş ahlakı, işindeki dürüstlüğü, samimiyeti ve tabii ki içten yardımları beni inanılmaz sevindirdi...ben de kendisine birşeyler hazırlamak istedim...Sevgili Sibel'e aşağıda gördüğünüz kurabiyeleri hazırladım ve beni ziyarete geldiğinde hediye ettim...Çok beğendi çok sevindi...Ben beğenmesine ondan daha çok sevindim...


Sibel'le ilk karşılaşmamız da inanılmaz güzeldi:) sanki dersiniz ki yıllardır tanıyoruz birbirimizi, sohbetler, kahkahalar ve tabii ki neticesinde ortaya çıkan güzel bir arkadaşlık...Seni tanıdığıma çok memnun oldum

Si'ciğim ve tekrardan teşekkür ederiz yardımlarınıza...

Sevgiler,

Paskalya Çöreği...

Dün sabah iş yerinde masamda çalışırken gelen bir telefonla 30 dakikalık öğlen molamın bir kısmını hemen değerlendirip paskalya çöreği hazırladım:)Tabii herkes şok:) Arayan iş arkadaşlarımdan biriydi, bugün paskalyaymış hani çöreğimiz? diyen bir ses'i geri çevirmek mümkün değildi tabii benim için...

Tavsiye ederim arkadaşlar çok güzel bir tarif, tabii şirkette olunca saniyede bitti... :)

Malzemeler:

1 kg un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
4 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 pkt tereyağı
1,5 su bardağı süt (ısıtılmış)
1 su bardağı toz şeker
80 gr. yaş maya

Hazırlanışı:

Unu, mahlep ve tarçınla eleyip karıştırın. Sütü ısıtıp ocaktan alın ve içine erimesi için toz şeker ve yaş mayayı katıp, karıştırarak eritin. Unlu karışıma çırpılmış yumurtaları, ılınmış sütlü karışımı, yine eritilip ılıtılmış tereyağını ekleyip iyice yoğurun (hamur eğer çok katıysa biraz daha süt ekleyebilirsiniz) ve 30 dak. dinlendirin. Hamuru 7 parçaya (veya daha fazla da çıkabilir) bölün her bir parçayı da 3'e bölüp, saç örgüsü şeklinde örün. Üerine yumurta sarısı sürün, ceviz veya fındık serperek 180 derecedeki fırında 40-45 dak. pişirin.

Çöreği ılık ılık hatta henüz sıcakken kesip servis etti arkadaşlar ve çok beğenildi. Umarım sizlerde beğenirsiniz....



Afiyet olsun
Sevgiler,

18 Mart 2008 Salı

Kandil Simidi ve Hayırlı Kandiller...

Bu akşam iş çıkışı önce doğum yapmış bir arkadaşımı ziyarete gittim hastaneye...Ilk sipariş pastamın sahibi sevgili Ulaş baba oldu, tabii ki Mehtap'ta anne:)...Hayırlı olsun allah sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu bir ömür nasip etsin Ada Duru'ya, tabii ki sizlerle beraber...

Maalesef bebişi göremedim, henüz yoğun bakımdaydı ama fotoğraflarını gördüm...

Eve geldikten sonra miniğimle oynayıp vakit geçirdikten sonra uyku vaktinin gelmiş olması dolayısıyla onu uyutup ne yapsam diye düşünürken kendimi yine mutfakta buldum ve yarının anlamına uygun olarak Kandil Simidi yaptım...

Malzemeler:


250 gr. eritilip soğutulmuş tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta sarısı
1 pkt. kabartma tozu
2-3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
2-3 tatlı kaşığı yoğurt
alabildiği kadar un
1 yumurta akı
susam
Hazırlanışı: Eritilip soğutulmuş tereyağına un dışındaki malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu da ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Inanılmaz kolay hazırlanıyor, ben 10 dakikada hazırladım :) Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlayıp önce yumurta akına ardından susam'a batırın ve tepsiye aralıklarla dizin. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin...
Ağızda dağılan harika bir lezzet...

Şu an evim miss gibi simit kokuyor...Hemen taze taze yayınlamak istiyorum:)

















Bugünlük benden bu kadar, herkese tekrardan iyi kandiller diliyor, tüm dileklerinizin gerçek olmasını yürekten temenni ediyorum....
Sevgiyle kalın...

7 Mart 2008 Cuma

alışveriş delisiiii

Evettt bu ara coştum yine, nereye gitsem acaba pasta kurabiye süslemesi için neler alabilirim diye bakınıp duruyorum:) Geçen Tchibo'ya gittim ve ne var ne yok topladım tabii ki hepsi pasta dekorunda kullanılan ürünler...aa bir de çikolata kalıpları ve fondü:) süperler umarım uğrayabilmişsinizdir...

Dün de gözlük almaya gittim, kaybetmiştim de...nasıl diye sormayın gitti işte :) Neyse ordan çıkışta bir arkadaşımla buluşup kahve içmeye gidecektik ki bir de ne görelim kahve içeceğimiz yerin yanında Paşabahçe var dururmuyuz hemen girdik. Bir de ne göreyim orda da kurabiye kalıpları var hemen attım sepete:D Ve eve gelir gelmez yıkayıp bu akşama kullanılmak üzere kaldırdım...O kadar çok kalıbım var ama yine alacak birşeyler çıkıyor.

Bu akşam da eve gelir gelmez kurabiye hamurumu kızımla beraber yapıp buzdolabına beklemeye koydum, kızımı da uyuttum ve birazdan başlayacağım yeni kalıplarımı kullanmaya...Bu sefer ki kurabiyelerimi bir çok yere hediye göndermek üzere yapacağım. Nasıl dekore etsem diye düşünüyorum...

Yarın görürsünüz umarım..

Sevgiyle kalın,

4 Mart 2008 Salı

Tchibo...

Merhaba,

Başlıktan da anlayacağınız üzere konumuz Tchibo...Yurtdışında yaşayanlar bilir ve tanır Tchibo'yu, önce kahve markası olarak başladı sonra da bizler için süper bir alışveriş mağazası olarak hizmet vermeye devam etti...

Tchibo'nun Türkiye'ye geleceğini duyduğum an mutluluktan havalara uçtum ve ilk mağazasına koşa koşa gittim...Sanırım 1,5 yıl olmuştur Türkiye'deki ilk mağazası açılalı...Bilmeyenler için neler yok ki Tchibo'da:)

Tchibo 2 haftada bir yepyeni temalarla bizlere hizmet vermekte...Ve ve yarın başlayan teması bütün mutfak dolayısıyla da pasta severlere harika ürünler sunmakta...Süt köpürtücüden (ki daha önce geldiğinde almıştım ve çok memnun kaldım...Kahve severlere düşünmeden alın derim), Yumurta pişirme makinesine, çatal bıçak takımından Pasta katları kesicisine, Çikolata ve pralin hazırlayıcısından pasta çemberine, Waffle makinesinden kurabiye kalıplarına ve dekor şablonlarına kadar herşey'e yarın ulaşabilirsiniz...Hem fiyatlarının uygunluğu hem de ürünlerin kalitesi mükemmel...

Tabii tchibo sadece mutfak ürünleri sunmuyor, kıyafetten tamir malzemelerine, banyodan ev dekorasyonuna kadar geniş bir yelpazesi var...Tchibonun en sevdiğim yanı detayları düşünüp bize sunması...Her Tchibo'ya gidişimde önce alışverişimi yaparım sonra da oturur bir güzel kahvemi içer ve heyecanla aldıklarımı kullanmak üzere eve dönerim...

Yarını sabırsızlıkla bekliyorum...

Bugün aslında niyetim haftasonu kızımın yuvasının yeni yer açılışı için yaptığım brownileri yayınlamaktı ama maalesef onlar yarına kaldı:)

Bilgilerinize ve sevgiler,