26 Nisan 2008 Cumartesi

Elektrik kesintisi sonunda ortaya çıkan trufflar...

Zorda olsa bugün bu truffları yapmayı başardım. Bugün annemin misafirleri geldi, bende akşam kızımı uyuturken uyuya kaldığımdan ancak sabah işe girişebildim amaaaa tam kalktım ki elektrikler kesildi, 1 saat bekledim baktım hareket yok. Ne yapsam derken aklıma buzluktaki keklerim geldi...Ve tahmin edebileceğiniz gibi truffles yaptım...

Bayılıyorum bu lezzete...Önceki pastalarımdan artan keklerimi çıkarttım içerisine biraz krema, kırılmış fındık ve badem esansı ekledim. Güzelce yuvarladım elimde sonra da benmari usulü (sıcak su dolu bir tencerenin üzerine bir kaba koyarak) erittiğim çikolatalara bandırdım. Önce yağlı kağıt üzerine koydum her birini ardından bir kısmını hazır çikolata rendesine bir kısmını da hindistan cevizine buladım...Ve elektrik kesintisinden henüz etkilenmemiş derin dondurucuya koyup biraz beklettim ve servis yaptım...

Misafirler bayıldı...Ben beğenilince tabii daha çok bayıldım...İşte truffleslarım:)

20 Nisan 2008 Pazar

Hoşgeldin Bebek Etkinliği (Ilk etkinlik katılımım:)

Merhaba,

"Yumurta Sepeti Aslı" http://yumurtasepeti.blogcu.com/12453081 nın düzenlediği etkinliğe bende bebek kurabiyelerimle katılmak istedim...Sevgili Aslı'ya kolay gelsin diyor, sevgilerimi gönderiyorum...

Ilk defa bir etkinliğe katılıyorum ve çok heyecanlıyım açıkçası yepppiiiii:):):)

İşte kurbişlerrr

Nina'nın Yaprak Dökümü Pastası ...:):):)

Eveet bu hafta sürpriz doğumgünü pastaları hazırlama haftamdı...En son dün aşağıdaki pastayı hazırladım, oldukça sade ama bana göre çok güzel bir pasta oldu...

Keki Ayşegül ablanın pastasının aynısı içeriği de öyle...Bakalım beğenecek misiniz???

Yine çok sevdiğim bir ablamın Nena'nın doğumgünüydü dün bende sabah kahvaltıya çağırdım, tabee kendi doğumgününü yine unutmuş...Pastayı görünce o kadar sevindi ki...O sevinice ben daha çok sevindim...Iyi ki doğdun Nenacım iyi ki varsın, en zor dönemlerimizde hep birbirimize destek olduk, yoldaş olduk...Seni çok seviyorum...Hep mutlu kal...Ve tabii bizimle;)


Sevgilerrr,

18 Nisan 2008 Cuma

Dila'nın Kurabiyeleri...









Bu gördüğünüz kurabiyeler minik bir hanımefendi'nin doğumgünü için sipariş edildi...Dila için...Amcası benim iş arkadaşım sevgili Ulaş benden yeğeninin doğumgünü için kurabiye hazırlamamı rica edince hemen işe koyuldum ve ortaya bu şirinler çıktı:)Çok seviyorum kurabiye süslemeyi...
Kurabiye hamurumu bu sefer biraz değişik hazırladım ve çok hoşuma gitti...

250 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
3 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı patates nişastası
1/2 su bardağı pirinç unu
2 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1,5 su bardağı çekilmiş toz fındık
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri yoğurduktan sonra buzdolabında biraz bekletin ve kalıpla şekiller keserek fırında 160 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Sonra da renkli şeker hamurlarıyla dilediğiniz gibi süsleyin. Şeker hamurlarını kurabiyelere yapıştırmak için ben incecik bir tabaka bal sürüyorum kurabiyelere...

Afiyet olsun

15 Nisan 2008 Salı

Ayşeciğin Pastasııı....Vileda Pasta





Efendim tanıştırayım Ayşegül abla:) tabii ki Ayşegül abla bu figürden daha güzel...

Bu pastayı 3 saatte hazırladım, dolayısıyla da tam istediğim gibi olmadı...Aslında daha farklı bir tema planlamıştım ama çok az vaktim olduğundan bu çıktı ortaya...Dün akşam üstü kızımla konuşurken kızım "Anne biliyormusun biz Ayşegül teyzeye iyi i doğdun dedik" deyince eyvahh dedim, unuttum...İşten çıkmama çok az bir süre kalmıştı hemen ne yapsam ne etsem diye düşündüm ve tabii ki pasta yapmaya karar verdim...Tabii Ayşegül ablaya aslında şöyle alışveriş poşetleriyle dolu bir pasta yapmak geldi hemen aklıma, ama dediğim gibi yetişmez diye son anda vaz geçtim ve başka bir özelliği üzerinde durdum...Kendisi haftaarası yoğunçalışıp, haftasonlarında da bir yandan temizlik yapar, bir yandan sabahın erken saatlerinde alışverişe gidip gelir bir yandan da misafir ağırlar...Yani on parmakta on marifet ve sevgili Ayşegül ablam iyi ki doğdun iyi ki tanışmışız iyi ki varsın:) Hep mutlu ol, çocuklarınla ailenle sonsuz güzellikler dilerim....

Gelelim artık pastaya, pastamızın pandispanyası için Emel Başdoğan'ın kakaolu pandispanya tarifini uyguladım: Yalnız tarif 2 adet 26 cmlik kek kalıbı için, dolayısıyla yarısını yapın 1 pasta için...

250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı
450 gr. toz şeker
8 yumurta
600 gr. un
2 pkt. kabartma tozu
2 pkt. vanilin şekeri
100 gr. kakao
500 ml. süt
1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı: Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin.

Un, kakao, kabartma tozu ve vanilin şekerini eleyerek bir kaba koyun ve karıştırın. Sonra yumurtalı karışıma ekleyin, süt ve portakal kabuğu rendesini de katıp tüm malzemeyi çırpın. 2 adet 26 cm çapında kek kalıplarına eşit biçimde dökerek 45 dakika pişirin.

Ara kreması için vakit darlığından hazır krema kullandım...

İşte böyle efenim afiyett olsun...Ama bu pandispanya tarifini hakikaten çok tuttum, inanılmaz güzel oluyor...Hele figürleri o kadar kolay hazırladım ki ben bile şaşırdım...Acele yaptım ama beğenildi, açıkçası bende çok beğendim...Viledası nasıl ama?Hemen yanındaki sehpada da bir dilim pastamız ve kahvemiz duruyor... Kendi kendime aferrin züzü dedim:)Ya ne yapalım bende arada böyle beğeniyorum kendimi heheheheheee...

Sevgi ve afiyetle kalınnnn...Lütfen yorumlarınızdan mahrum bırakmayın efendimmmm....

6 Nisan 2008 Pazar

Eskilerden Bebek Kurabiyeleri...



Evet sırada bir süre önce çok sevdiğim 2. kez baba olmuş bir doktoruma göndermek istediğim ama şu veya bu nedenlerle bir türlü gönderemediğim bebek kurabiyelerimiz var...Neyse yine de yabancıya gitmedi ve Azra'm afiyetle yedi:):)Yakın zamanda yine yapıp umarım bu sefer göndermeyi planlıyorum:)

Kurabiyemiz öncekiler gibi aynı hamurdan yapılmıştır. Lütfen tarif için eskilere bakınız:)

Sevgiler,

Eskilerden bir demet...Yatak Pastası - Kaan

Evet bugün artık oturup şu eskilerin sunumunu tamamlayayım dedim...Ve aylar önce sevgili dostum Kaancığım için hazırladğımız bir sürpriz doğumgününün yine sürpriz doğumgünü pastasıyla karşınıza geliyorum efendim...

Bu pastayı yapmadan çok düşündüm, nasıl olsun nasıl yapayım diye...Zaten asıl zorluk başta oluyor, sıradan yapmak istemiyorsunuz, doğumgünü pastası ise oturup bir konzept oluşturmanız gerekiyor ki anlamı daha esprisi olsun...Peki bunun esprisi mi ne? Hmm ııh e bu da bize kalsın;)Öyle mi böyle mi derken yukarıdaki pasta çıktı ortaya...Açıkçası 2. figür denemem olduğundan pek te başarılı değil ama hep iyi ve güzeller değil ya birazda hatalılar paylaşılmalı ve öz eleştiri yapılmalı...Neden? Niye? Bundan sonra nasıl yapmalıyım ki daha güzel olsun?...

Tekrardan Kaancığımın yeni yaşını kutlar çok mutlu, bol şanslı, sevdiklerinle beraber nice yıllar dilerim...

Bu arada sürpriz parti için bana yardım eden ayrıca 2. fotoğrafı çeken Dr. arkadaşımıza da teşekkür ederim yürekten:) Zor oldu ama oldu arkideşim;)

Pastamız sürpriz mekanına gayet sağlam gitti ama maalesef sevgili hizmetli arkadaşlar pastayı getirirken sarışın kızımızın kafasını koparttılar:) Kafası düşük ama güzel oldu yine de kutlama pastamız:)

Sevgiler,

5 Nisan 2008 Cumartesi

Berkoşun kurabiyeleriii...






Bunlarda Berk'in doğum günü için hazırladığım kurabiyeler...Kurabiyelerimizin süslemesine istediğim vakti ayıramadım, dolayısıyla aklımdakilerin hepsini gerçekleştiremedim, ama yine de fena değil işte :) Süslemesinde yardımcı olan Tubişime teşekkür ederim:) Kurabiye hamuru her zaman ki tarifimden hazırlanmıştır, bu nedenle yazmıyorum tekrardan...

Bunun yanısıra menümüzde patatesli mini börekler, sosisten milföylü lolipop, makarna salatası, minik kakaolu fındıklı toplar ve ayrıca havuçlu toplar vardı...Ellerinize sağlık kızlarrrr, hepsi nefisti...Çok pişmanım hepsinden bayağı bir yedim ama napimm pazartesi başlarız yine kısmaya:)

Sevgiler,

Sünger Bob Pastası...

Merhaba,

Söz verdiğim gibi hemen Sünger Bob pastamı yayınlıyorum...Açıkçası tahmin ettiğimden çok daha kolay bir pasta oldu benim için...Aslında en başından itibaren o kadar yolunda gitti ki herşey, Berkimin şansına sanırım:)

İşte Sünger Bob:






Nasıl güzel olmuş mu şaşkın surat:) Berk bayıldı hatta diğer arkadaşaları da...Hele bir tanesiyle aramızda şöyle bir diyalog geçti:

Bütün çocuklar tek bir ağızdan: Aaaa sünger bob harika, çok güzellll....
Ben: :):):) (mutluluktan dört köşeee) Ben yaptım:)
Dilan (Berk'in arkadaşı, bugün tanıdım kendisini): Sen yaptın? Yapamazsın! Sende o yetenek var mı ki...
Ben: +&/%+ hmmm...Sanırım biras var...
Dilan: Inanmıyorum! Sen yapmadın.
Ben: :( Ben yaptım yaaa
Diğer çocuklar: Süper olmuş, hemen yiyelim:)
.....

Çok komikti o kadar kendinden emin ve büyümüşte küçülmüşler ki yarışması imkansızzz:):) Çok güldüm ama bu diyaloğa...:)Dilan beni yıllardır tanıyormuş gibi konuştu, acaba kral çıplak mı dedi:) Ne dersiniz?

Berk bayıldı pasta'ya ve daha kapıda sarılıp boynuma öpücüklere boğdu beni:) Ve hemen bir daha ki sipariş geldi: Teyzeeee bir dahakine de Patrick'i yap!! Lütfeeenn...

Ben: Patrick hmm temem 1 sene var çalışırım :):):)
Daha fazla uzatmadan gelelim pastamızın tarifine. Pandispanyası için Emel Başdoğan'ın Pasta Yapımı kitabından Çay saati pandispanyasını kakaosuz olarak hazırladım. İçine tarifdefteri.com sitesinden Betül adlı üyenin göndermiş olduğu ve tarifini beyaz mutfaktan aldığını belirttiği kremayı (tabii ki bir takım eklemelerle)kullandım, vişne, muz ve hafif dövülmüş fındıkla bezedim...

Pandispanya tarifi (20 kişilik)

250 gr. oda ısısında tereyağı
450 gr. toz şeker
6 yumurta
10. gr vanilya
300 gr. krema
1 tatlı kaşığı limon suyu
300 gr. elenmiş un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz

Pastanın içi için ayrıca: 2 adet dilimlenmiş muz (kararmamaları için dilimledikten sonra lütfen limon suyu sürün + 1 su bardağı dondurulmuş suyu süzülmüş vişne, damla çikolata, 1 - 1,5 su bardağı hafif dövülmüş fındık ve damla çikolata

Hazırlanışı: Tereyağ'ını şekerle beraber şeker eriyene kadar çırpalım. Şeker eridikten sonra yumurtaları ekleyip, vanilya, krema ve limon suyunu da katıp tekrardan karıştıralım. Ayrı bir kapta elenmiş un, kabartma tozu ve karbonatı iyice karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpmadan kaşıkla tüm malzemeyi karıştırın. Hazırlanan karışımı dikdörtgen (ben borcam kullandım) kalıba döküp 40-50 dak pişirin. Soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölün.

Krema: (Kremayı 2 ölçü hazırladım)

500 gr. süt
125 gr. toz şeker
50 gr. un
25 gr. mısır nişastası
2 yumurta
1 çay kaşığı toz vanilya (1 pkt kullandım)
(Ayrıca 1 çay bardağı süt + 1 çay bardağı krema)

Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın. Şekerin kalan yarısını, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar çırpın. Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün. Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Burda bişey belirtmek istiyorum. Krema oldukça yoğun oldu ve ben krema ve süt ekleyerek biraz daha yumuşamasını sağladım. Ayrıca sıvı vanilya ve biraz da badem esansı ekledim. Kremayı birinci kata bu şekilde sürdüm, ama 2. kata sürmeden içine hindistan cevizi rendesi kattım. Çok güzel oldu:) Gelsin kaloriler:)



Birinci katın üzerine önce incecik kremayı sürdüm ardından artan kekleri biraz krema ile yoğurarak hamur hazırlayıp kek'e çerçeve yaptım, çerçeve'nin içine tekrardan krema koydum dilimlenmiş muz, vişne ve fındıklarımı serpiştirip üzerine tekrardan krema sürdüm ve 2.keki üzerine koydum. 1 saat buzdolabında beklettim. Ardından kalan kremaya 1 su bardağı kadar hindistan cevizi ekledim ve kekime yine incecik sürüp çerçevesini de koyduktan sonra yine kremayı bolca sürüp muzları, vişneleri ve fındıkları serpiştirdim. En son olarak da damla çikolataları serpiştirdim ve son katı da kapatıp üzerine incecik krema sürdükten sonra 1 saat daha beklettim buzdolabında. Ve süslememe geçtim...
İşte bu kadar :) Evet uzun sürdü ama değdi doğrusu o gülen ve hayranlık mutlulukla bakan gözleri görmek herşeye değdi...Ne uykum kaldı ne yorgunluğum...

Canım Berk'im tekrardan doğumgünün kutlu olsun teyzesinin güzel oğlu...Hep böyle mutlu, sıcacık ve sevecen kal canım...Seni çok seviyorum...

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, umarım beğenmişsinizdir:)

Sevgiyle kalın...

4 Nisan 2008 Cuma

Haberler..

Merhaba dostlar,

Öncelikle telefonla ve maille teyzem için geçmiş olsun dileklerini ileten herkese yürekten teşekkürlerimi iletiyorum...Teyzem çok iyi, tü tü tüü maaşallah:) Herşey yolunda, oldukça zor bir ameliyat geçirdi ama atlattı...Gerçi asıl dönem şimdi başlıyor, korunma dönemi ve bu en az 3 ay sürüyor. Inşallah bu süreci de atlattı mı daha da rahatlayacağız...

Bloğumu maalesef biraz ihmal ettim, ama sıkıntıdan egzamalarım azınca maalesef hiçbirşeye el süremedim...Fakat artık eldivenle mutfağıma döndüm...terapi vakti çoktan geldiiii ve yeğenimin Berkoşumun yarın ki doğumgünü partisi için sünger bob pastası yapıyorum şu anda:) Bu arada da hemen sizlere yazmak istedimm...Yarın akşam da yayınlamayı umuyorum...

Sevgiyle kalııınn,