27 Temmuz 2008 Pazar

TRT Int Türk Site Programında canlı yayındaydım:)

Merhaba Arkadaşlar,

Cuma günü sabah mailboxumu açtığımda TRT Int Türk Site Programından gelen bir maille karşılaştım; pazar günü 12:10 - 13:00 arası yayınlanacak olan programlarında sitemi tanıtacaklarını belirtiyorlardı:)

Akşam üstü telefonla görüştük ve bugünde sabah programa katıldım. Yapımcı sevgili Nükhet Yılmaz hanıma, Sunucu Duygu Sücan Hanım ve Danışman Tolga Kızılkaya Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum, siteye ilgilerinden dolayı.

Maalesef kayıt cihazında problem çıktı ve yayını kaydedemedim :( Umarım bir şekilde ulaşabilirim kayda... Web site adresleri ise: http://www.turksite.gen.tr/default.asp?L=TR&mid=233&metid=2779.

Aslında çok şaşırdım, çünkü henüz yeni bir sitem var ama bir o kadar da mutlu oldum:) Demek ki dünyayı olumlu kucakladığınızda hayatın size sundukları da olumlu oluyormuş.

Paylaşmak istedim mutluluğumu sizlerle...:)

Sevgiyle kalın,

26 Temmuz 2008 Cumartesi

Vişneli Tart


Geçen sene iş yerinden bir arkadaşım bana tüm Alman tariflerinin bulunduğu çok güzel bir tatlılar kitabı vermişti, bugün ne yapsam ne etsem derken vişneli güzel bir tarif buldum o kitapta ve hemen yaptım. Kesinlikle harika oldu, şiddetle tavsiye ediyorum, hele tart hamuru nefis. Özellikle benim gibi vişne tutkunuysanız hemen deneyin. Çok çabuk hazırlanabilen bir tarif.

Malzemeler:

300 gr. un
100 gr. çekilmiş fındık (ben yarı yarıya çekilmiş fındık ve çekilmiş badem koydum)
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. toz şeker
1 pkt. vanilin şekeri tabii ki premium ;)
1 tutam tuz
250 gr. yumuşamış tereyağı (200 gr. yeterli oluyor)
750 gr. vişne (ben tart'ın kenar kısımlarına bir iri şeftali dilimleyip dizdim, ortasını da dondurulmuş vişnelerle doldurdum)
Hazırlanışı:

Elenmiş un, çekilmiş fındık/Badem, tuz, toz şeker, tarçın ve vanilin şekerini bir kapta karıştırın. Tereyağını ekleyip çok fazla sıkmadan yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun yarısını buzdolabına kaldırın diğer yarısını da yağlanmış unlanmış 26 cm lik kalıba incecik bastıra bastıra döşeyin ve kenarlarını hafif kaldırın. Hamurda çatalla delikler açın. Üzerine vişneleri döşeyin, yada benim yaptığım gibi kenar kısmını dilimlenmiş şeftalilerle çevirin ortasına da vişneleri koyun. Buzdolabına koyduğunuz hamuru çıkartıp vişnelerin üzerine minik parçalar koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 60-70 dak. pişirin.



Efendim bu turtamı da etkinliklerimizin bu ayki ev sahibesi Chaplin Cafe Burcu'ya gönderiyor ve uzun süredir katılamadığım etkinliklere de böylece iştirak etmiş bulunuyorum:) (Etkinlik Konusu: Ye#36 Kirazlı ve Vişneli tarifler)
Afiyet olsun:)

23 Temmuz 2008 Çarşamba

İYİ Kİ DOĞDUNNN BİTANEMMMMM:)Winnie Pasta, Winx Pasta, Kelebek Kurabiye, Araba Kurabiye...

Evvettt, haftalardır doğumgünü kutluyoruz, henüz hiçbir haftasonum boş geçmedi, bu nedenle de sizleri ihmal ettim çok çok özürrrr dilerim, ancak inanın başımı kaşıyacak vaktim olmadı:)
Sırada canım kuzumun doğumgünü pastalarının geçidi var...Pastaları diyorum çünkü Cuma yuvada cumartesi de evde olmak üzere 2 büyük kutlama yaptık ve bende 4 pasta yaptım:) Rekor kırdım anlayacağınız..
Buyrun pastalara demeden önce winx kızlarının berbat olduğunu söylemeden geçemeyeceğim, sıcaktan mı beceriksizlikten mi hamur elimde çamura döndü ve incecik winxler oldular tombul winxler:))))) İbret_i alem olarak yayınlıyorum...Dilediğiniz kadar gülebilirsiniz benim karnıma sancılar girdi gülmekten:)
Buyrun pastalar; cuma günü için önce Winnie pastası ve 1 adet daha pasta yaptım:

Bebeğimmm iyi ki doğdun iyi ki varsın, senden önce hayat nasıl geçmiş bilmiyorum...Seni çook seviyorum canım kızımmm...

Bu da 2. pastamız sade ama çok şirin olmamış mı...:)
Tabii asıl kutlama Cumartesi yapıldı ama ne kutlama bir gün öncesinden tüm duvarları balon ve orman temalı posterlerle tamamen kapladım, her tarafı kelebeklerle bezedik ve tabii ki doğumgünü temamız olan winx kızlarının posterleriyle...Ama asıl bomba Ctsi sabahtan geldi, saat 11:00 civarı kapı çaldı, Sevalimm elinde helyum tüpüyle kapıya dayanmış kan ter içinde attı kendini eve:) Bir sürü balon şişirdi, görmeliydiniz evin tüm tavanı pembe, kırmızı ve beyaz balonlarla süslendi ayrıca da ayıcıklı, desenli rengarenk balonlar da köşede yerlerini aldı..:Canım benim ellerine kollarına sağlık, sen olmasaydın Azra'yı ve arkadaşlarını bu kadar sevindiremezdik herhalde...iyi ki varsın, seni sefiommm canım arkadaşım...
Sırada Ctsi pastaları ve Azra halleri;

Helyum tüpü yanında tavandaki balonların sarkan ipleri arasındaki bekleyişş...:)

Balonlarımızın sadece minik bir kısmı:)
Kelebek kurabiyelerimiz...
araba kurabiyelerimizz...
3. PASTA:)
VEEEEE MUTLU SONNN:)
GÜLEN YÜZÜN HİİİÇ SOLMASIN BİTANEMMM.....

7 Temmuz 2008 Pazartesi

Bir doğumgünü, 3 pasta, 4 gün kutlama:)

Merhaba,

Pazar günü benim doğumgünümdü, ama kutlamalar 4 gün kesintisiz sürdü:)

Çok mutluyum, insan daha ne ister ki Allah'tan, tüm sevdiklerimle beraber 3 ayrı grup halinde 4 Temmuz Cuma'dan beri kutlama halindeydik...İyi ki varsınız, iyi ki hayatımın bir bölümünde yollarımız kesişmiş ve dostluk yolunda seyahatimizi sürdürüyoruz...


1.gün:) gündüz'ün iş yerime yukarıda gördüğünüz harika buket geldi Minemden...Canım Mine'm zorlu günlerimin can dostu, üzüntü ve mutluluklarımın paylaşımcısı, çok teşekkür ederim...Benim için çok çok değerlisin, seninle tanışmak ve yıllardır kesintisiz paylaşmak herşeyi sınırsızca, korkusuzca...Dostluğun anlamını vere vere doyasıya yaşamak...Canım benim iyi ki varsın, hep mutlu ol hep gülmeye devam edelim seninle çıllgınlarr gibi;) Seni çok seviyorum...

1.gün akşamı: Harika bir akşamdı benim için, nerdeyse bütün dostlarımla (Sevalim, Sibelim ve İsot:), Ümmicimmm, Cenkom, Murat'ım, Bircan'ım, Erdemcim, Ece'm, İsseyyiiinnim ve Nunumm ve canım amcam) beraber haftasonuna bomba gibi bir giriş yaptık...Aslında niyetim o gece için bembeyaz bir pasta hazırlamaktı, yepyeni bir yaşam sayfasına atılan güzel beklentilerle dolu bir yıla merhaba demekti...ama yapamadım, yetiştiremedim, birara yaparım artık:) O gecemize maalesef katılamayan pek çalışkan dostlarımdan Kaancım ve İsoya da sevgilerimi yolluyorum;)hihihihihih


2.gün gündüz mutluluktan sarhoş:)akşamında isee Rapucum'un bahçesinde Berrakım, Burcum, Ebrum, Şebnem'im ve Aylinim ile 2. büyük kutlama...Muhteşemdi, hakikaten herşey çok güzeldi...Mangal, özenle hazırlanmış zeytinyağlılar ve Berrakımın elinden çıkan o şaheserin Burcu tarafından yapılmış ve Ebru tarafından sıvanmış pastanın üzerine oturtulmasıyla oluşmuş düş gibi bir pasta, Rapucum ve benim için hazırlanmışş...İnanın dilim tutuldu pastayı gördüğümde...Ne diyebilirim ki harikasınız ve iyi ki varsınız...Çok teşekkür ederim...Rapucum seninle doğumgünü yapmak ve mum üflemek ayrı bir keyif:) Nice güzelliklerle dolu sağlıklı ve sonsuz mutluluklarla bezeli yıllar dilerim sana canısı...
3. gün ise kutlamaların en güzelini uyanır uyanmaz yaşadım, miniğimin "iyi ki dooodun anneeee, iyi ki dooodun züzüüüüü" şarkısıyla güne harika bir başlangıç yaptım...Canım kızım, asıl sen iyi ki doğdun, sen benim yaşam kaynağımsın, allah seni iyi ki bana verdi...Ve annem, canım annem, iyi ki annemsin:) Bana o gün için herhangi bir şey yapmamı yasakladı kendisi, oysa ki cuma akşamına yetiştiremediğim pastayı bari Pazar'a yapayım istiyordum ama bu seferde annem engeliyle karşılaştım:) Sen keyfine bak herşeyi bize bırak dedi...Ve harika bir cheesecake, en sevdiğim ay çiçekli poğaçalar ve de yine bir pastayla Pazar günümüzü geçirdik....Akşam'a kadar kapım hiç susmadı, aylardır görmediğim arkadaşlar, kuzenler, tüm sevdiklerim yanımdaydı...

Ve 4.günde şirketimde mesai arkadaşlarımla yine minik çaplı bir kutlama yaptık...Hayatımda hiç bu kadar uzun süren bir doğumgünüm olmamıştı:) Çok güzel oluyormuş:)


SİZİİİİİ ÇOOOOKKK SEVİYORUUUMMMM...İYİ Kİ DOĞMUŞUMMMM:)

Sevgiyle kalın,