21 Mayıs 2010 Cuma

Brunch ve Çilekli Turta (Erdbeertorte)

Gecikmeli de olsa tüm Türkiye'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı yürekten kutlarım..

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bende birbirinden muhteşem 4 genç kadın ve 2 genç kız ile kutladım...4 kuşak PrimaRima (Rima – Rimanın annesi Prima – Primanın annesi Bilgin Prima ve Bilgin Primanın annesi Ulu Prima :) ve 3 kuşak Düşler Mutfağı, Düşler Mutfağının hazırladığı mini brunchta buluştu...Kahkahalar, sohbetler, mutluluklar...İnanılmaz keyifliydi...Tek eksiğimiz vardı o da Hande’m ve Cem’im ancak en kısa sürede başka bir organizasyonda yeniden toplanacağız...:))


Peki ya bloggerların kızları nasıl olur???? Buyrun işte böyle :) Laptop kucakta:)


Brunch sonrası ikram etmek üzere çilekli tart yapmak istiyordum, ancak maalesef Prima’ma yetiştiremedim...Onlar gittikten bir süre sonra gelecek diğer misafirlerim için yapayım bari dedim ve yaptığım araştırmalardan en beğendiklerimin fotoğraflarını seçip içlerinden seçim yapması için kuzuma gösterdim ve gitti gözümün kaldığını seçti hehehe...Orjinaline burdan ulaşabilirsiniz...Aslında orjinalinde böğürtlenli ama biz çilekli yaptık...
 
Tarife bakınca aslında hiçte öyle şipşak hazırlanacak bir tarif değil ve 1,5 saat sürdü hazırlanması...Peki ya değdi mi???Kesinlikle değdi...Mutlaka deneyin, bol kremalı olduğuna bakmayın, yiyen herkesin çook hafif ve inanılmaz lezzetli olarak nitelendirdiği bir pasta oldu...


Özellikle pandispanyası muhteşem oldu...Yumuşacık ve çok lezzetli...Fakat yapım aşamalarına harfi harfine uymanız gerekiyor...Pandispanya’nın tüm katları ayrı ayrı pişiriliyor...Buyrun tarife...

Malzemeler:


350 gr. tereyağı
350 gr. toz şeker (ben 300 gr. kullandım)
350 gr. un (elenecek)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu(elenecek)
6 yumurta (oda sıcaklığında)
Kalıpları yağlamak için yağ

Kreması için:

250 gr. Mascarpone (ben 200 gr. Trakya Çiftliği Labne ve 50 gr. Trakya Ç. Beyaz kullandım)
1 – 2 yemek kaşığı limon suyu (1 yemek kaşığı ekledim)
400 gr. süt kreması (Tikveşli kullandım)
75 gr. şeker (70gr. kullandım)
400 gr. böğürtlen (ben 700 – 800 gr. civarı çilek kullandım)

Hazırlama süresi : 30-60 dak. (Hazırlaması, pişirmesi, soğutulması 2 saate yakın sürdü)

Kalıp: 26 cm’lik 2 kalıp (ben 24. cm’lik kullandım)

Hazırlanışı:

Adım 1:
Fırını 180 °C’ye ısıtın. Pandispanyalar için tereyağı ve toz şekerini krema haline gelinceye kafar iyice çırpın(dakika tutmadım ama kitchenaid’de şeker eriyene dek uzun uzun çırptım). Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yağ – şeker karışımına sırayla 1 yumurta koyun çırpın iyicene ardından 1 porsiyon un koyun yine çırpın, sonra aynı şekilde devam edin yumurta ve unlu karışımı bitirene dek sıra sıra gidin...İyice çırpılınca diğerini ekleyin.

Adım 2:
Pandispanya hamurunu 4 eşit parçaya ayırın. Her iki kalıbın da tabanını yağlayın (ister sıvı yağ ister tereyağ farketmez, az olsun yeter) ve hamuru kalıbın tabanına iyicene yayın, düzleştirin. Kalıplardan birini fırının orta gözüne yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 12 – 13 dak pişirin.

Adım 3:
1. kalıbı fırından çıkartır çıkartmaz 2. kalıbınızı koyun fırına. 1. pandispanyanızı henüz sıcakken kalıptan dikkatlice çıkartın. Kalıbı soğumaya bırakın ve 3. pandispanya hamurunuzu spoğumuş kalıba koyup aynı şekilde fırında pişirin. Ardından 4. pandispanyanızı da pişirip bu işlemi bitirin.

Adım 4:
Krema için orjinal tarifte Mascarpone kullanılmış, ancak evde labne olduğundan ben (200 gr.)labne (50 gr.) beyaz karışımını kullandım. Labne + beyaz’ı şeker ve limonsuyu ile çırpıcıda çırpın. Başka bir kapta da krema’yı kabarana kadar iyicene çırpın. Kremayı porsiyon porsiyon labneli karışıma ekleyerek çırptıktan sonra soğuması için dolaba kaldırın.

Adım 5:
Çilekleri yıkayın, saplarını ayırın ve suları süzülene kadar bir kenarda bekletin. Pişirip soğuttuğunuz pandispanyaları önce kremayla kaplayın üzerine de çilekleri koyun ardından tekrar pandispanya, krema ve çilek. Pandispanyalarınız bitene kadar bu şekilde üstüste dizin. En üstü de yine kremayla kaplayıp çilek veya dilediğiniz meyvalarla süsleyin. İkram etmeden önce 1 – 2 saat buzdolabında bekletin.

Herkese harika bir haftasonu tatili diliyorum...

Sevgi ve ışıkla kalın,

20 Mayıs 2010 Perşembe

Tamirci Bob Pastası ve Kurabiyeleri - Sean Emir (Bob the Builder Cake)

Yepyeni bir güne daha merhaba...Geçen yıl bu zamanlarda aramıştı beni Özge hanım, minik oğlu Sean Emir'e Şimşek Mc Queen Pastası sipariş etmek için...Hatta karşılaştığımızdaki hikayeyi size bu yazımda anlatmıştım...Aradan tam bir yıl geçti ve Özge hanım bundan 3 - 4 hafta önce beni arayarak 15 Mayıs’ı boş bırakmamı, o güne minik Emir’in doğumgünü pastasını hazırlamamı rica etti, ayrıca Azra’nın da davetli olduğunu belirtti..Biz bu sene katılamadık ama kısmetse seneye, nazik daveti için teşekkür ediyorum yürekten...

 Günlerce telefonlaştık Özge hanım ile; pastanın teması bu yıl ne olsa diye...Emir önce Spiderman dedi ancak daha sonra Tamirci Bob’ta karar kıldı...İnanılmaz keyif aldım, yepyeni bir figür çalıştığım için...


Pastamız çikolatalı nemli kek, çikolatalı pastacı kreması, frambuaz ve damla çikolatadan oluştu...


Züzü Teyzesi ise Sean Emir’e pastasının yanında kişi sayısına uygun Tamirci Bob kurabiyeleri hazırladı, her ne kadar nereye kaldırdığımı bilemediğim için olması gerekenden 3 adet daha az kurabiye hediye edildiyse de, eve döndükten sonra ise mini bir kutunun içinde bulunduysa ve ne yapalım bunlar da “Azranın kısmetiymiş” denildiysede...Hazırlayan çok mutlu, yiyen memnun...Ertesi gün alınan çok lezzetli ve hafif olmuş, ellerinize sağlık telefonu ve bilimum güzel sözler sayesinde halen havalarda uçulmakta :)

Burdan Sean Emir’in doğumgününü tekrar tekrar kutlar, sağlıklı, mutlu ve sevdikleriyle dopdolu bir ömür dilerim...

Sağlık, sevgi ve ışıklı günler...

18 Mayıs 2010 Salı

Ben Ten Figürü ve Ben Ten Kurabiyeleri - Muhsin

Anneciği tarafından aylar önce taa Tokat'tan sipariş edildi Ben10 Kurabiyeleri ve Ben10 figürü sevgili Muhsin için...
Hülya haftalar öncesinden başladı hazırlıklara, herşeyi en ince detayına kadar düşündü...Ve benden de pastanın figürünü ve kurabiyelerini yapmamı istedi...
Hülya'nın hiç şeker hamurlu pasta tecrübesi olmamasına rağmen, ancak bunun dışında pastacılık alanında sahip olduğu tüm bilgi birikimini kullanarak ve de benim anlattıklarımı dikkatlice dinleyerek kendi hazırladığı pastayı, gönderdiğim şeker hamuruyla kapladı...Üzerine de sipariş ettiği Ben10 figürünü yerleştirdi...

Bence gayette başarılı oldu (Pastayı akşama ekleyeceğim post'a), inan Hülya mutlu olasın diye söylemiyorum benim bile ilk şeker hamurlu pastam böyle düzgün olmamıştı:)))Harikasın  Hülyacığım...:)

Sevgili Muhsini yürekten kutlar, sağlık, mutluluk ve başarıyla dopdolu bir ömür dilerim...

7 Mayıs 2010 Cuma

Dora Pastası - Rima (Dora Cake)

Haftasonu tatiline saatler kala hepinize mükemmel geçecek bir Cuma ve elbette haftasonu diliyorum...


Rimoşumuzun okulda düzenlenen doğumgünü için yapıldı bu pasta..Maalesef sipariş edilen günde kuzucuğun aniden rahatsızlanması sebebiyle kutlanamadı doğumgünü :( Ama sonrasında fotoğraflarından da anlayacağınız üzere gayett keyifli geçmiş:)) Tekrar tekrar Rimoşuma geçmiş olsun der, hep sağlıklı kalmasını dilerim...

Elbette benim için en keyif veren bölüm Rimoşun beni arayıp "Züzüüü Teyseee pasta çok güsselll olmuş. Teşekkür ederimm"....demesi oldu...Hele ben oy ben seni yeriiimmm yeriiimm deyince o kıkır kıkır gülmesi yok mu işte benim bittiğim an :))) Sizler hep sağlıklı, mutlu ve huzurlu olun da ben mutfaktan çıkmamaya razıyım....



Not: Fotoğraflar için Epruma teşekkür ediyorum...

Sevgiyle kalın,

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Kediler Pastası - Dr. Serhan Hanım (Cats Cake)

Bu pasta yapılalı aylar oldu ve ben tabi ki yine alkışlanacak derecede geciktim yayınlamakta...Sevgili Ezgi'min anneciği için yapıldı bu şirin kedicikli pasta:))) Serhan hanım dr olduğu için acaba o alanlı figürler mi yapsak, yok şöyle mi yok öyle mi derken en sonunda Serhan hanımın çok sevdiği iki kedisini modellemeyi uygun gördük :)))))


Benim havaya uçma sebebim olan ertesi gün Ezgi'nin bana gönderdiği mail'i izniyle burda paylaşmak istiyorum...:

pastaya bayıldıkkkkk :) herkes nerden aldın die sordu ben de kartını verdim :) ama gerçekten çok güzel olmuştu hatta annem ben bu şeker kaplamaları normalde sevmem ama bu çok hafif acaip bişi dedi :)

öyle işte
seni çoook seviyorum
Ezgi

Bende seni çoook seviyorummmm...


Not: Bugün Hıdrellez:)))Hadi bakalım dileklerimizi yazalım çizelim gül ağacının dibine koyalım gün doğmadan da alalım :)))))

Harika bir gün diliyorum...