25 Haziran 2008 Çarşamba

Acil pastaaaa:) Futbol Topu Pasta

Geçen akşam bir arkadaşım beni arayıp ertesi gün için pasta siparişi verdi. Genelde pastalarımı en az 3 gün önceden sipariş alırım ama kıramadığım bir arkadaşım olduğundan kabul ettim ve bugüne kadar hiç karşılaşmadığım binbir türlü aksilikle karşılaştım:)...İş çıkışı hemen eve geldim baktım ki minik kuzum ateşlenmiş yatıyor, tabii ki beni yanında istediğinden hemen yapmaya başlamadım...Neyseki gece yarısına kadar ateşi hafifledi. Önce pandispanyamı hazırladım, ama bir türlü pişmek bilmedi, tabii ki sebep kalıbın top şeklinde ve yüksekçe olmasından kaynaklanıyordu...Yaklaşık 1,5 saat sonra kekim pişti ben bu arada güzel bir ganaj hazırladım. yaklaşık 4 kata ayırdım ve her bir katın arasına önce ganaj, sonra dondurulmuş vişne ve fındık vişnelerin üstüne tekrardan ganaj koydum. Dışını da ganajla incecik sıvadıktan sonra dondurmak üzere buzdolabına koydum.

Pasta sahibi fanatik bir Beşiktaşlıymış. Dolayısıyla da tabii ki bir beşiktaş topu hazırladık, ama ne top...2 hafta önce herhangi bir sipariş olursa diye altıgen kalıp almıştım, ama maalesef bir türlü topun üzerine oturmadı kestiğim şeker hamurlarım ve teker teker aldım pastanın üzerinden.Artık kullanılamayacak haldeydi hamurlar, çünkü beyazlar çikolataya bulanmıştı :( Artık tamam dedim ben bu pastayı yapmıyorum, saat oldu gecenin 24:00'ü. Annem ve Ayşegül ablanın tezahüratları ve moral vermeleriyle devam ettim...Geriye kalan tertemiz beyaz hamurumu kocaman açtım ve pastayı tamamen kapladım. Sonra altıgen kalıbımı üzerine batırıp futbol topunun üzerindeki çizgileri oluşturdum. Siyah şeker hamurumdan kestiğim altıgenleri de aralıklı üzerine yapıştırdım. Pastanın alt kısmını siyah beyaz bir atkıyla çevreleyip, en üstüne de figürümüzü oturtup eline tutuşturdum bira şişesini ve arkasına da bira kutularını dizdim:) Pasta bittiiii...Saat 02:00'de...Son noktada bundan sonra geldi zaten; pastamı dikkatlice mutfağa taşıdım ve buzdolabının bir rafını boşalttım, elime bir krema kutusu geçti ve ben ağzının açık olduğunu fark edene kadar hepsi mutfağın yerine, kilime ve buzdolabının ön kısmına dökülmüştü bile:(

Ertesi akşam nihayet kazasız belasız teslim ettim pastamı ama bende bittim...

Pasta sahibine bütün bu olanların aksine herşeyin kendisi için harika geliştiği sonsuz mutluluklarla dolu nice yıllar dilerim. Umarım beğenmiştir pastayı:) Çok konuştum buyrun pastaya...:

14 yorum:

zarpandit dedi ki...

ay cok şirin olmuş patsan züzücüm:)

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Teşekkür ederim Gokche'cim:)

♥ Suzi ♥ dedi ki...

pastaya bakınaca, sanki çok kolay becermişsin gibi görünüyor:))Ellerine sağlık,bu aralar gezegenler gene hareketli...ondan herşey ters gidiyor sanıyorum.bende de düzgün giden hiç bişey yok malesef :(

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Merhaba Suziciğim,

haklısın inan bende de herşey ters gidiyor, ama umudumu kaybetmiyorum, sende sakın kaybetme...Bu sadece bir geçiş dönemi diye düşünelim ki öyle zaten...

Öpüyorum canım,
Züzü

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar merhaba, o pastayı sipariş veren ve züzü nün iki ayağını bi pabuca sokan kişi benim... Yaşadığı bütün zorluklara rağmen pastayı çok güzel bi şekilde bana teslim eden züzüye çok teşekkür ederim. Pasta sahibi de diğer arkadaşlarımda hepsi çok ama çok sevdiler pastayı. Pasta sahibi ancak bu kadar anlatılabilirdim dedi ve züzüye bol bol slm söyledi.

Züzü cüm eline sağlık...
Teşekkür ederim...

Özgür ÇEVİK

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

:) özgürcümm inan bütün askilikler ve sıkıntılar pastanın beğenilmesi ile anında son buldu:) Afiyet olsunn sizlere:)

Sevgilr canım,

Adsız dedi ki...

pastanın hediye edildiği kişi olarak, teşekkürlerimi sunar, tebrik ederim. hayatımda gördüğüm en güzel pastaydı. özgür'ün iyi ki sizin gibi bir arkadaşı varmış:)

pasta geldiğin an, tam o figür gibi, 2 ayağımın arasına bira şişesini almış maç izliyordum. bir pasta ancak bu kadar yansıtabilirdi durumu.

çocugunuzun rahatsızlanmasına üzüldüm geçmiş olsun.

murat emrah kazdal

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Merhaba Murat bey,

Çok teşekkür ederim güzel ve mutluluk verici sözleriniz için...Bende Özgür gibi bir arkadaşım olduğu için çok mutluyum, kendisi acil servistir:)

Beğenmenize çok çok sevindim:)

Kızıma gelince toparladı sayılır...

Sevgiler,


Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Tüm aksiliklere rağmen çok başarılı bir pasta olmuş ellerine sağlık. Kızınada çok geçmiş olsun.
Sevgilerimle

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Züzüüüüümmmm,

Tüm aksiliklere rağmen enfessss bir pasta olmuş, nazarlar gitmiştir belki, en son dökülen kremayla, ne dersin:))))

Azra'ya da bir geçmiş olsun buradan..

İkinizi de öpüyorum, sımsıcak sevgiler.....

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Rapucummm,

valla gitsin artık nazar mı gezegenlerin tersine hareketi mi her ne ise gitsin ve artık güzelliklerle dolu günler geçirelim...Unutma yarın 1 Temmuz ve bizim ay başlıyor;)

Bizde seni kocaman öpüyoruzz...

Sevgiyle kal,

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

Eya dedi ki...

Sevgili Düş Bahçesi...yazını okurken ben yoruldum...ama muhteşem bir iş çıkarmışsın o kadar sürede, eller,ne sağlık, sevgiler

zehra

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Merhaba Zehra,

Pasta sahibinin ve görenlerin beğenilerini dile getirmesiyle zaten insan bütün yorgunluğunu unutuyor:)

sevgiyle kal,