29 Mayıs 2008 Perşembe

Berk'in Şimşek McQueen Pastası

Merhaba,

Evet bende "Şimşek McQueen" pastası kervanına katıldım ve inanılmaz zevkle yaptım...Bir pasta bu kadar kolay yapılabilir...Tabii ki blog arkadaşlarımın da sitelerini gezdim ve fikir edindim, ardından da orjinal sitesine girip arabaları tek tek inceledim. Berk bu üçlüyü istemiş bende bu üçlüyü elimden geldiğince yapmaya çalıştım:) Başta nasıl yapabilirim acaba arabaları dedim ama elime kırmızı hamurumu alır almaz sanki kendi kendine şekillendi, bu kesinlikle Berkciğimin şansı:)

Hani bazı insanlar vardır onlar için birşey yaptığınızda her zamankinen daha kolay ilerler ve biranda bütün engeller kalkar ya, işte yıllar sonra kavuştuğumuz üniversite'den arkadaşım canım Sunacığımın minik oğluşu Berk'te işi kolay gidenlerden..Maaşallah allah nazarlardan saklasın...

Berk pastasına bayılmış ve pasta yemeyen minik pasta yemiş....Benim için bundan daha güzel mutluluk olabilir mi:)
Berk'e sağlık dolu ve mutlu, sevgi dolu bir ömür diliyorum...

Sevgiyle kalın,

24 Mayıs 2008 Cumartesi

Ziyafet Sofrası: Çilekli tart, ayçiçekli peynirli poğaça, üç renkli börek, avcı böreği, patates salatası


Üç Renkli Börek

Malzemeler:

5 adet yufka
200 - 300 gr. pastırma
500 - 700 gr. ıspanak (iyice yıkanmış suyu süzülmüş ve hafif tuzlanmış)
500 gr. havuç (rendelenmiş, hafif tavada kavrulmuş)

1 kâse süt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. 1 yufkayı açın sütlü karışımdan azar azar fırçayla sürün, üzerine 2. yufkayı koyup aynı işlemi tekrarlayın ve rendelenmiş, hafif kavrulmuş tuz dökülmüş havuçları (çiğden de koyabilirsiniz) tamamen döşeyin. Üzerine 1 yaprak daha yufka koyup sütlü karışımı yine fırçayla sürün ve pastırmaları yufkaya döşeyin. Üzerine son yufkanızı da koyarak sütlü klarışımı da sürdükten sonra çiğ ıspanak yapraklarını döşeyin.  Sonra yufkayı bir ucundan başlayarak rulo halde sarın. Genelde çok fazla oluyor dolayısıyla da ben yarıısnı buzluğa kaldırıyorum. Geri kalanının ise üzerine yumurta sürerek dilimliyorum ve 180 derecede kızarana kadar pişiriyorum.


Avcı Böreği

Malzemeler

1 kilo yufka
350 gr. kıyma
3 orta boy kuru soğan (yemeklik doğanmış)
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
tuz
karabiber, pulbiber
1 yumurta + galeta unu

Hazırlanışı:

Kıymayı soğanla beraber kavurup, biber salçasını da ekleyip karıştırın. Üzerine bulgur ve kaynar suyu da ekleyip pişirin. Piştikten sonra baharatları, maydanozu ve cevizi ekleyin.

1 yufkayı açın üzerine yumurta akını sürüp 2. yufkayı da serin ve yine yumurta akı sürün. Yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her birine hazırladığınız kıymalı cevizli harçtan koyup geniş rulo halde sarın. Diğer yufkalara da aynı süreci uygulayın. Kızgın yağda kızartın veya benim yaptığım gibi 200 derecede kızarana kadar pişirin.

Pastanın yanısıra bir de ziyafet soframız vardı...Bugün çok özel konuklarımız vardı kızımın yuva öğretmenleri, ama maalesef bir eksikle bir dahakine de Muhterem ablamı ağırlamak istiyorum...

Birbirinden güzel ruhlu üç şeker hanımefendi, bol sohbetli, bol kahkahalı harika bir gün geçirdik...Yine gelin tamam mı:)

Menümüz üç renkli börek, avcı böreği, ayçiçekli peynirli poğaça, çilekli tart, patates salatası ve de frambuazlı böğürtlenli cup cake'den oluştu...
Tariflerini daha sonra yazacağım...


Sevgiyle kalın...

Melek Pastası...

Uzun bir aradan sonra yine aranızdayım...Akşamları yine bol uyku modunda olduğumdan hiç bişey yapamıyorum, taa ki canım arkadaşım Sevocuğum bana hadi bakalım iş başına diyene kadar:) Evet sıradaki pasta Sevocuğumun bitanesi ablasının doğumgünü için hazırlandı...

Sevalciğim süslemesini tamamen bana bıraktı önce, öyle mi böyle mi derken en sonunda bu pasta çıktı ortaya...Bu pasta'da ilk defa yenilebilir simle çalıştım...Açıkçası biraz zorlandım ama çok şükür üstesinden geldim. Gerçi daha bu sim olayında çook çalışmam lazım ki tam istediğim gibi olsun...

Pandispanyası her zaman yaptığım kakaolu pandispanya, içi ise çikolatalı ganaj+böğürtlen ve file badem ile oluşturuldu...

Sevdal ablan'ın doğum gününü kutlar, sağlık ve sevgi dolu nice yıllar dilerim...Umarım beğenilmiştir...

13 Mayıs 2008 Salı

Mayonezli Tavuk Salatası

Yukarıdaki salata özellikle sıcak yaz günlerinde vazgeçilmezimizdir. Çok hafif ve çok kolay...Tavsiye ederim, gerçi eminim hepiniz biliyorsunuzdur, olsun hatırlatayım dedim;)

Mayonezli Tavuk Salatası

Malzemeler:
1 adet haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
2-3 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1-2 kaşık yoğurt
1 kase mayonez
1 su bardağı dövülmüş ceviz
yarım demet dereotu
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:

Haşlanmış ve didiklenmiş tavukları bir kaba koyarak tuz ve baharatlarla karıştırın.
Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
Ve tavuklara katın.
Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice bütünleşmelerini sağlayın.

İyice soğutun ve afiyet olsunnn...

12 Mayıs 2008 Pazartesi

Anneler günü ve üçü birarada:) Kalpli Pasta

Merhaba,

Gecikmeli olarak bütün annelerin ve anne adaylarının "ANNELER GÜNÜ"nü yürekten kutlarım, allah hiçkimseyi evladından evladını da kendisinden ayırmasın diyerektennn bu güne özel pastalarımızın sunumuna geçmek istiyorum:)

Sudenaz'ın pastasıyla açılışı yaptım ve 1 anneler günü pastası ve 2 pastacığıyla devam ettim:) 2 pastacık olmasının sebebi 2 adet tek kişilik pasta yapmış olmam...Efendim buyrunnn:

Kalp Pasta


Kalpler ve Güller Pastası

Annem, ablam, anneannem ve de teyzem ki kuzenleri ve ufaklıkları saymıyorum çok beğendiler pastaları ve afiyetle yedik hepberaber. Gelsin kilolarrrrr hehehehehee ve arta kalan keklerimize krema, çikolata, fındık ve badem esansı ekleyerek tabii ki truff yaptık. Yoğurma ve hazırlaması da Tubiciğime ait....Sağol canım yeğenim, ellerine sağlık....Tabii ortadaki çikolatalar hazır umuyorum ki en kısa sürede bende böyle güzel çikolatalar yapacağım:)

10 Mayıs 2008 Cumartesi

Pastalara devam ve Sudenaz'ın Şirin Dansçılar Pastası...

Uzun zamandır yazamıyorum, bırakın yazmayı mutfağa bile gitmiyorum...Elim kolum kalkmıyor, bu nedenle de bloğumu ve sizleri ihmal ettim biraz...Sabah kalkıyorum işe gidiyorum, akşam da eve gelip biraz kızımla vakit geçirdikten sonra kızımı da alıp yatağa gidiyorum, güya onu uyutacağım ama kendimde uyuyup kalıyorum...Bahar depresyonu bana da mı çarptı ne?

Bu sürede neler oldu, öncelikle bebeğimin yuva'da gösterisi vardı çok güzeldi...Bebeğim nasılda heyecanlı heyecanlı şarkılar söyledi arkadaşlarıyla...Görmeliydiniz, onu izlerken çok duygulandım...En kısa sürede paylaşacağım gösteri fotoğraflarını...

Sonra Hıdrellez vakti geldi çattı, son anda tüm dileklerimi sıralayıp duamızı da ettikten sonra kağıdı kuzenimin bahçesindeki gül ağacına astım...Umarım hepimzin dilekleri kabul olur, sağlık, huzur ve mutluluklar bizlerle olur...

Ve ve bu gece de yine kuzenlerimden Ebru'nun kızı Sudenaz'ın doğumgünü için "Şirin Dansçılar" Pastası yaptım...Hatta yaklaşık 15 dak. önce bitti:) Ebrucuğum iyi ki benden pasta yapmamı istedin yoksa herhalde bu miskinlik hali üzerimden hiç kalkmayacaktı...:)

Şimdi hemen pastamı yayınlayıp yatmak istiyorum, çünkü epey bir geç oldu saat 03:30 da, e artık yatayım...Ama önce işte huzurlarınızda "Şirin Dansçılar"...Umarım beğenilir...Ayrıntılar daha sonra dostlar...:
10.05.2008 Ekleme: Bugün pastayı teslim ettim ve ve çok çok güzelll tepkiler aldım, nasıl mutlu oldum anlatamam, uçtum...Bir kere insanlar çok şaşırdı pastanın görüntüsüne ve üzerindeki balerinlerin hazır olduğunu alıp koyduğumu düşündüler hehehehe:)Kuzenimin eşi demesin mi Zümrüt bunlar hazır dimi sen alıp koyuyorsun...Ebrucuğum hemen orda devreye girdi ve : Olur mu canım, kız kaç akşam uğraştı, kendi yaptı hepsini:)
Ardından diğer misafirlerde çok beğendiklerini söyledi ama aralarından biri en can alıcı noktayı koydu...Aynen şöyleydi: "Ya ben geçen sene oğlumun doğumgünü için futbol sahası yaptırmıştım, hem de ..... Pastanesine (oldukça tanıdık)...İnanamadım Zümrüt, ne görünüşünü ne de tadını hiç beğenmedim. Bir kere şeker hamuru çok kalındı...İçi ise hiç lezzetli değildi...Ama senin yaptığına bayıldım...Çok güzel ellerine sağlık..."
Ne olur ukalalık yaptığımı düşünmeyin ama insan birşeylere emek veripte uğraşıpta böyle tepkiler alınca uçuyor havalara...
Sudenaz'ın pasta fotoğraflarının devamı:
Sevgiyle kalın,