6 Eylül 2009 Pazar

Bezelye Püreli Baharatlı Kaşarlı Biftek, Fesleğen Soslu Erişte ve Tamek Yemek Yarışması

Merhaba herkese,

En sevdiğim ay'dır Ramazan...Kalabalık iftar sofraları, sohbetler, eğlenceler ve sahur...

Çalıştığım için davetler yoğun bir şekilde haftasonlarında birikiyor elbette... Dün akşam kuzenim, kuzucukları ve Seval'di davetlim. Gecenin ilerleyen saatlerinde de erikli turtanın aşkına taaa Tuzlalardan diğer kuzenim Murat'ım ve arkadaşı Fehmi geldiler:) harika bir akşamdı ve ben çok eğlendim...Yemeklerimin çok beğenildiğini görünce daha da mutlu oldum elbet:) Ve yukarıdaki tarifle Tamek Yemek Yarışmasının daveti üzerine yarışmaya bende katılmış oldum. Onaylanmayı bekliyor..

Bezelyeli Patates Püresi ile Baharatlı Kaşarlı Biftek Ruloları

Malzemeler:

1 kg. ince dövülmüş biftek
Köfte baharatı
1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu yada su
1 çorba kaşığı nişasta
Tuz, karabiber, kekik, pul biberi

Püre için:
1 kutu Tamek Bezelye konservesi
5 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Dövülmüş etlerin üzerine köfte baharını sürüp rendelenmiş kaşar peynirini serpin, rul haline getirin ve kürdanla tutturun. Tereyağını tavada eritin etleri önlü arkalı kızartın. Etler suyunu salıp çekince 1 su bardağı sıcak et suyu yada sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Püre için bezelyeleri robottan geçirin. Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra bezelyelerle karıştırın, Sıcak süt, tereyağı ve kaşarı da ekleyin, püremiz hazır bile.

Pişmiş etleri tavadan alın. Tavadaki suya 1 çay bardağı suda eritmiş olduğunuz nişastayı da ekleyin. 1-2 dakika pişirip pul biber ve kekiği de ekleyip servis tabağına almış olduğunuz etlerin üzerine dökün. Yanına da hazırlamış olduğunuz bezelyeli püreyi de ekleyip servis edin.

Mutlaka deneyin arkadaşlar hakikaten güzel bir yemek ve hazırlığı da çok kolay. Önemli olan etlerin iyi pişmesi. Ben ruloları sürekli çevirerek kızarttım tereyağında, suyu ekledikten sonra da çok kısık ateşte pişti etler. Siz arzu ederseniz içine 1 yemek kaşığına yakın sirkede koyabilirsiniz, böylece etleriniz hem yumuşacık hem de çok daha elzzetli olur. Ben bu haftak etime koymadım, ama geçen hafta hazırladığım et yemeğine klemiştim. Onun da tarifini bu hafta içinde yazacağım. Aslında etin tarifinde çemen vardı ama ben bu sıcaklarda çemensiz olmasını tercih ettim ve içine köfte baharatı koydum, bence çok daha lezzetli oldu...Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız...

Menümüzdeki diğer yemek ise Fesleğen Soslu Erişteydi. Yine ilk kez denediğim, çok sevdiğim bir lezzet oldu ve sürekli yapılacaklar listesine eklendi.


Fesleğen Soslu Erişte

Malzemeler:

500 gr. erişte
500 gr. mantar
4 su bardağı su
1 bağ taze fesleğen
350 gr. krema
200 gr. rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
1-2 damla sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Suya 1-2 damla sıvıyağı ve tuz ekleyip kaynatın. Erişteleri suya atıp 10-12 dak. haşlayın. Süzgeçe koyup diğer tarafta sosunu hazırlayın. Bir tavaya tereyağını koyup eritin, ince kıyılmış taze fesleğenleri ve dilimlenmiş mantarları da ekleyip soteleyin. rendelenmiş sarımsağı da ilave edin. Kremayı ekleyin. Tuz, karabiber ve peyniri katın. Sosu eriştenin üzerine gezdirerek servis yapın...

Afiyet olsun

Güzel bir pazar dilerim...

Sevgiyle kalın,

8 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

tatlım elleerine saglık degişik bir tat denemek gerek begenildiğine göre bende denecekler listesine aldım bile canım benim sevgi ve selamlarımla

Delfina ; dedi ki...

züzücüm sen de farklı yemeklerle misafirlerini şaşırtmayı sevenlerdensin.bak bu menüdekileri ilk kez duydum,ne mutlu gelenlere...oylama yapmamız gerekiyor mu diye tamek'in sitesine bakıyorum hemen..

svg

Stil Direktoru dedi ki...

Düşler Mutfağı yorumunuz için tşk ederim, bende bu fesleğenli tarifi not aldım fesleğene biterim de :)

Butikpartim dedi ki...

Harika görünüyorlar..Enfess.Özellikle fesleğen soslu tarifin çok lezzetli olduğuna eminim..

pelince dedi ki...

Değişik ve güzel bir lezzet olduğuna eminim... Ellerine sağlık....Yarışmada bol şans diliyorum..
Kocaman Sevgiler.

Tijen dedi ki...

Ah bu davetler! Hem güzel, hem yorucu, hem doyurucu, hem şişmanlatan...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefisler :))
Alttaki kurabiyelere de bayıldım ellerine sağlık :)))

Sevgiler,
Evren

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis görünüyorlar ellerine sağlık canmcım