24 Mayıs 2008 Cumartesi

Ziyafet Sofrası: Çilekli tart, ayçiçekli peynirli poğaça, üç renkli börek, avcı böreği, patates salatası


Üç Renkli Börek

Malzemeler:

5 adet yufka
200 - 300 gr. pastırma
500 - 700 gr. ıspanak (iyice yıkanmış suyu süzülmüş ve hafif tuzlanmış)
500 gr. havuç (rendelenmiş, hafif tavada kavrulmuş)

1 kâse süt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. 1 yufkayı açın sütlü karışımdan azar azar fırçayla sürün, üzerine 2. yufkayı koyup aynı işlemi tekrarlayın ve rendelenmiş, hafif kavrulmuş tuz dökülmüş havuçları (çiğden de koyabilirsiniz) tamamen döşeyin. Üzerine 1 yaprak daha yufka koyup sütlü karışımı yine fırçayla sürün ve pastırmaları yufkaya döşeyin. Üzerine son yufkanızı da koyarak sütlü klarışımı da sürdükten sonra çiğ ıspanak yapraklarını döşeyin.  Sonra yufkayı bir ucundan başlayarak rulo halde sarın. Genelde çok fazla oluyor dolayısıyla da ben yarıısnı buzluğa kaldırıyorum. Geri kalanının ise üzerine yumurta sürerek dilimliyorum ve 180 derecede kızarana kadar pişiriyorum.


Avcı Böreği

Malzemeler

1 kilo yufka
350 gr. kıyma
3 orta boy kuru soğan (yemeklik doğanmış)
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
tuz
karabiber, pulbiber
1 yumurta + galeta unu

Hazırlanışı:

Kıymayı soğanla beraber kavurup, biber salçasını da ekleyip karıştırın. Üzerine bulgur ve kaynar suyu da ekleyip pişirin. Piştikten sonra baharatları, maydanozu ve cevizi ekleyin.

1 yufkayı açın üzerine yumurta akını sürüp 2. yufkayı da serin ve yine yumurta akı sürün. Yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her birine hazırladığınız kıymalı cevizli harçtan koyup geniş rulo halde sarın. Diğer yufkalara da aynı süreci uygulayın. Kızgın yağda kızartın veya benim yaptığım gibi 200 derecede kızarana kadar pişirin.

Pastanın yanısıra bir de ziyafet soframız vardı...Bugün çok özel konuklarımız vardı kızımın yuva öğretmenleri, ama maalesef bir eksikle bir dahakine de Muhterem ablamı ağırlamak istiyorum...

Birbirinden güzel ruhlu üç şeker hanımefendi, bol sohbetli, bol kahkahalı harika bir gün geçirdik...Yine gelin tamam mı:)

Menümüz üç renkli börek, avcı böreği, ayçiçekli peynirli poğaça, çilekli tart, patates salatası ve de frambuazlı böğürtlenli cup cake'den oluştu...
Tariflerini daha sonra yazacağım...


Sevgiyle kalın...

2 yorum:

karamelam dedi ki...

Tam ziyafet sofrası olmuş. Çok iştah açıcı hepsi. Elinize sağlık

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Güzinciğim evet bayağı iştah açıcı oldu, hatta misafirlerim akşam birşey yemeyiz artık dediler...Kötü oldu tabiii benim için,sebebi; ah bu kilolar nasıl verilecek bilmiyorum...:-)

Sevgiyle kal,