Geçen günlerde geldi bu sipariş. Bu pastamda farklı bir çalışma yaptım, çünkü sipariş sahipleri şeker hamuru istemediler, ama fotoğraflı olacağından ben mutlaka araya birşey koymak istedim; yani pasta ile fotoğraf arasına. Çünkü fotoğraf pastaya direk yapıştırılırsa yenilebilir kağıdın üzerindeki renklerin krema yada çikolata ile karışıp karman çorman olma olasılığı var:) Bunu göze alamazdım, dolayısıyla da üzerini tamamen Marzipan (badem ezmesi) ile kapladım. Logo'nun rengiyle uyması açısından da Marzipan'a hafiften sarı gıda boyası ekledim...Ve sonuç gördüğünüz gibi:
Pastamız ise çikolatalı vişneliydi. Pastanın tesliminden sonra aldığım tebrik telefonları elbette yine pasta yapmanın en güzel yanıydı benim için...Umarım sizlerde beğenmişsinizdir...
Sevgiyle kalın,
17 yorum:
ilk bakışta sanki şeker hamurundan mış görüntüsü veriyor ama degilmiş ellrine salık
Yakında seni de alırlar Lionslar'a bence :) Harika bir çalışma olmuş canım, marzipanı da çok düzgün kaplamışsın. Daha önce hiç marzipan çalışmadım, kolay mı sence?
Teşekkürler, Karamel Mutfak:)
Sevgiyle kal,
___________________________________
Teşekkürler Esracığım,
Marzipan'ı tad olarak her zaman şeker hamuruna tercih ederim. Keşke imkan olsa da hep marzipanla kaplasak pastalarımızı, ama elbette renk açısından başta kaybediyor. Kaplamaya gelince, marzipan oldukça yumuşak oluyor ve de şeker hamuru gibi kolayca açılmıyor. Biraz pudra şekeri ekledim badem ezmesine, hafiften de nişasta döktüm tezgaha çok dikkatlice açtım. Çok kolay diyemem ama zor da değil:)
Sevgiyle kal canım,
Süper görünüyor pastanız.Badem ezmesi çok iyi bir fikir.Keşke ezmenin tarifi de olsaydı.Acaba hazırmı??
Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Semracığım,
Ben Almanya'dan getirttiğim Marzipan'ı kullandım, henüz badem ezmesi tarifi denemedim. Ama dener denemez ekleyeceğimden şüphem olmasın...
Sevgiyle kal canım,
harişka görünüyor.bende çok istiyorum şu şeker hamurunu yapmayı.malzeme aldım ama bir türlü elim varmadı yapmaya.bilmeyince cesaret edemedim.
sevgilerle
zümrütcüm canım ziyaret ve iyi dileklerin için teşekkür ederim
canım senin sorun kulaktamı norolojik bişeymi
açıkçası kbb ci bana beyindamarları falan deyince ben çok korktum yığıldım kaldım oraya
sevgiler canım görüşmek dileğiyle
Canım sağol,
Inan bana şeker hamurlu pasta yapmanın hiç bir zor yanı yok. 1-2 ufak püf noktasını bildiğin zaman çok çok kolay...ben çevremdekilere de diyorum, biraz sabır ve istek gerisi kendiliğinden geliyor...
Hele hele sen, mutlaka al eline hamuru ve bak neler oluyor...
sevgiyle kal canım,
Melisa,
korkma lütfen! Bu durum nörolojikte olabiliyor...Geçmiş olsun tatlım...Mutlaka bilgilendir beni de drla görüştükten sonra...
sevgiyle kal,
ZEVGİLİ ZÜZÜ (ZÜMRÜT HANIMCIM )
EVET ÇOGU İNSAN GİBİ SİZDE SEVİYORSUNUZ DEMEK KEREVİZ SALATASINI NE GUZEL BU KADAR SAGLIKLI BİR SEBZE SEVİLMEZMİ DEMİ YORUMUNUZ İÇİN TŞK EDERİM
AYRICA PASTADA HALKULADE OLMUŞ SEVGİLER
Teşekkürler Sevilciğim,
ben kerevizin her türlüsünü severim, çorba halini, salatasını...Bayılırım kokusuna ve lezzetine:)
Sevgiyle kal,
Mükemmel bir pasta olmuş,ağzım açık izledim resmen....Ne desem boş kalır,emeklerine sağlık...
Sevgiler..
Çok güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık Sevgili Züzü..
Harikkaaa olmuş canım çok başarılı bir çalışma bundan sonra sen Lionsların resmi pastacısı olmayı hak ettin bence ;))
SSevgiler,
Evren
Pelinciğim,
çok teşekkür ederim, açıkçası bu kadar beğenileceğini tahmin etmiyordum, nasıl sevindim anlatamam...
Sevgiyle kal,
___________________________________
Teşekkürler Hülyacığım,
sağol canım...
Sevgiyle kal,
___________________________________
Evren'im,
Sağol tatlım, beğenmene çok sevindim...Hayırlısı, umarım hepimiz için daima güzel gelişmeler olur canım...
Sevgiyle kal,
Zuzum begenmek mi bayildimm bayildimm :)) Harikasin sen :))
Ayyyy teşekkür ederim Moonishimm:) Nasıl motive oluyorum sayenizde hepinizin...
Sevgiyle kal canım benim
Yorum Gönder