21 Eylül 2008 Pazar

Izgarada Peynirli Patates...


Izgarada Peynirli Patates

Malzemeler (8 kişilik)


8 adet patates
300 gr. beyaz peynir
40. gr parmesan peyniri (ben kaşar kullandım)
1 demet ince yeşil soğan
60 ml. Krema
40.gr tereyağ
20 gr. hardal
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Fırını 250 derecede ısıtın. Patatesleri sebze fırçasıyla temizleyip yıkayın, alüminyum folyoya sarın ve fırın ızgarasında alttan 2. rafta 45 dak. pişirin. Patatesleri alü folyodan çıkartıp 10 dakika daha pişirin.

Beyaz peyniri ufak küp şeklinde doğrayın. Parmesanı ince rendeleyin. Soğanları ince halka doğrayın.
Patatesleri dikkatlice ikiye bölüp soğumasını bekleyin. Patatesin içini tatlı kaşığı ile kabuğunu zedelemeyecek şekilde dikkatlice alın. Çukur bir tabakta çatalla iyicene ezip krema, hardal, tereyağı ve parmesan ile karıştırın. Beyaz peyniri yeşil soğan ile karıştırın ve patatesli karışıma ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesli karışımı patates kabuklarına doldurun ve fırın ızgarasına yerleştirip 10-15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!


Arkadaşlar bunu ilk kez geçenlerde bir iftar daveti için hazırladık etin yanına ve çok lezzetli oldu, 2 şer adet yedik valla. Pişman olmazsınız, deneyin mutlaka :) Yanındaki patlıcanlı köfte tarifini de yakında yazacağım o da çok güsel oldu;)

Hiç yorum yok: