22 Mart 2008 Cumartesi

Paskalya Çöreği...

Dün sabah iş yerinde masamda çalışırken gelen bir telefonla 30 dakikalık öğlen molamın bir kısmını hemen değerlendirip paskalya çöreği hazırladım:)Tabii herkes şok:) Arayan iş arkadaşlarımdan biriydi, bugün paskalyaymış hani çöreğimiz? diyen bir ses'i geri çevirmek mümkün değildi tabii benim için...

Tavsiye ederim arkadaşlar çok güzel bir tarif, tabii şirkette olunca saniyede bitti... :)

Malzemeler:

1 kg un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
4 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 pkt tereyağı
1,5 su bardağı süt (ısıtılmış)
1 su bardağı toz şeker
80 gr. yaş maya

Hazırlanışı:

Unu, mahlep ve tarçınla eleyip karıştırın. Sütü ısıtıp ocaktan alın ve içine erimesi için toz şeker ve yaş mayayı katıp, karıştırarak eritin. Unlu karışıma çırpılmış yumurtaları, ılınmış sütlü karışımı, yine eritilip ılıtılmış tereyağını ekleyip iyice yoğurun (hamur eğer çok katıysa biraz daha süt ekleyebilirsiniz) ve 30 dak. dinlendirin. Hamuru 7 parçaya (veya daha fazla da çıkabilir) bölün her bir parçayı da 3'e bölüp, saç örgüsü şeklinde örün. Üerine yumurta sarısı sürün, ceviz veya fındık serperek 180 derecedeki fırında 40-45 dak. pişirin.

Çöreği ılık ılık hatta henüz sıcakken kesip servis etti arkadaşlar ve çok beğenildi. Umarım sizlerde beğenirsiniz....



Afiyet olsun
Sevgiler,

Hiç yorum yok: