26 Eylül 2008 Cuma

Yulaflı Kurabiye :)


Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle hepinizin Kadir Gecenizin mübarek ve hayırlara vesile olmasını dilerim…

Uzun zamandır Yulaflı Kurabiye aşı eriyorum, canım nasıl istiyordu anlatamam, e tabii bir de oruçlu olunca her şeyi istiyor bu gözler ve mide:)

Geçen hafta Pazar nete gidim aradım taradım birkaç yerden baktım ııhh dedim ki ben kendim eklemelerle yapayım daldım mutfağa yaptım bu kurabiyeleri ve yiyen herkes bayıldı…Açıkçası beğenileceğini biliyordum :P ama bu kadar rağbet göreceğini tahmin etmiyordum…Şiddetle öneriyorum, çok çok lezzetli dışı kıtır içi yumuşacık…Nefis oluyorlar, hadi bayrama yapın ve ikram edin…Pişman olmayacaksınız inanın bana;) İşte tarifi…

Yulaflı Kurabiye

Malzemeler

2,5 bardak Yulaf
1,5 - 2 bardak Un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
240 gr tereyağ
1 bardak esmer şeker (ben rondoda çekip pudra şekeri haline getirdim)
½ bardak pudra şekeri
2 yumurta
1 paket vanilya
1,5 – 2 bardak badem (minik parçalanmiş)
1 bardak hindistan cevizi
80 gr. bitter çikolata (bıçakla ufak doğrayın)
2-3 damla badem esansı
1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

Fırını 175 C ısıtın.Şekerleri ve tereyağını krema haline gelene kadar mixerle çırpın. Ardından yumurtaları da ekleyip iyice karıştırın.Un, yulaf, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi, badem esansı, çikolata kırığı, bal ve bademi ilave edip hepsini yoğurun.

İstediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın ve aralıklarla yağlanmış unlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk. Pişirin.Ben fırınımın ayarını tutturamadığımdan kurabiyelerim söndü:) ama ben hemen tepsiyi çıkartıp hamuru tepsiye yaydım ve kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar kestim…heheheheheheh…Bu da açık açık belirtilir…:)

Sevgiyle ve afiyetle kalın,

3 yorum:

şeker pasta dedi ki...

Züzü seninde kandilin mubarek olsun.
Duaların kabul olsun...

egeli dedi ki...

BİR BARDAK SÜTÜN İÇİNE BANDIRA BANDIRA YİYECESİN BU KURABİYEYİ....ALLAH ÇOK ACIKMIŞIN....NELER DÜŞÜNÜYORUM....ELLERİNE SAĞLIK ZÜZÜ'CÜM ,HARİKA OLMUŞ....

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

içine badem esansı girince biliyorumki muhteşem oluyor.
çok zengin bir içerik olmuş züzücüğüm,eline sağlık
svglr NuNU